maanantai 11. helmikuuta 2013

Vanhan talon ovet


Vanhat ovet; näitä niin rakastan!

Emme ole tehneet näille vielä mitään. Vähän rapsutettu irti lähtevää maalipintaa pois silloin tällöin "ohi kulkiessa" ja vessan ovea puuseppä hioi jostain syystä rakentaessaan ovelle ovenkarmia. Ensin ajattelin, että näyttävät varmasti hirveille, kun kaikki muu ympärillä on kunnostettu. MUTTA ei todellakaan; ne näyttävät vain entistä kauniimmille! Jotenkin tekisi mieli jopa jättää ne tällaisiksi. Asiasta voi olla myös eri mieltä, ja tämän perheen pää todennäköisesti on. Ehkä nämä kuvat auttavat perustelemaan asiaa. Tai sitten ovat ainakin muistona tästä vaiheesta. 

Meillä on kolme tällaista ihanaa vanhaa peiliovea + neljäs keittiön ja eteisen välisen seinän sisällä... Luit oikein; löydettiin se sieltä remontin yhteydessä, mutta olisi vaatinut seinien hajottamisen ja järeitä toimenpiteitä sen sieltä saadakseen, joten jätettiin se sinne "säilöön". Ken tietää, kuka sen sieltä seuraavaksi löytää, ja mitä siitä silloin tuumaa.

Tänään oli lyhyiden päiväunien päivä, joten luvassa on iltapäivälle kitinää kera äidin tanssiaskelien - tai raskas kävelylenkki lumipyryssä. Ihanaa joka tapauksessa, että on näin valoisaa; kyllä mieltä lämmittää. 

Huomenna jos saisin seuraavan tilanneraportin kasaan kellarista; siellä on jo sen näköistä, että... tai en uskalla luvata vielä mitään ;)4 kommenttia:

 1. Hieno kontrasti nuo rouheat ovet kaiken muun uuden ja siistin rinnalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä; jos nuo ovetkin olisi uuden maalin peitossa, voisi jo näyttää turhan hienolle ja uudelle!

   Poista
 2. Kyllä vanhat ovet ovat niin ihania ja minunkin puolestani se ajanpatina saisi näkyä, mutta kun nuo miehet ovat aina niin toista mieltä näistä asioista ;)

  VastaaPoista

Olen kovin iloinen, jos jätät kommentin :)