torstai 7. helmikuuta 2013

Kellarin nurkkauksen tarina, osa 3

Moni on ihmetellyt, miten meidän remontti on kestänyt niin kauan. Voisin vastata tähän, että emme itse asiassa ole remontoineet; aluksi purettiin lähes kaikki pois, ja sen jälkeen rakennettiin uutta tilalle. Kellari on tästä paras esimerkki, koska siellä se kaikki on ollut niin selkeästi näkyvillä. Nii-in, näkyvillä, eikä nämä näyt kovin mieltä aina kohentaneet ;)

Mutta tässä siis tärkeimmät tapahtumat kellarin nurkkauksessa vuoden 2012 aikana:


Heinäkuussa kellarissa vähän pölisi... Päätettiin siis purkaa leivinuuni; ei vetänyt, vei tilaa, oli ruman näköinen - ja tarviiko vielä perustella ;) Niin, yksi perustelu löytyy: mielessäni alkoi muhia, että tähän tilaan olisi niin hienoa saada kodinhoitotilat; pyykille paikat, pyykinkuivatus, pöytätasoa, jne. Ja sitähän tosiaan järjestyi, kun mies iski moukarilla leivinuuniin - joka ihan totta puhuen mureni iskuista! En tiedä, onko tällainen normaalia, mutta voimaa purkamisessa ei juuri tarvittu, mutta tiilien kärräämisessä KYLLÄ ;)

Ja ei kyllä ole harmittanut tippaakaan, että päätettiin purkaa leivinuuni; tilaa on nyt niin ihanasti - ja saadaan sellainen luksus kuin kodinhoitotilat tähän huusholliin!


Leivinuunin purun jälkeen kellarin lattiaa osin eristettiin uudelleen, sillä osa lattioista oli tehty vastoin rakennusluvissa näkyviä eristeitä. Lisäksi lattiapinta-ala kasvoi leivinuunin purun ja osin tiiliseinienkin purun myötä (tiiliseinää oli ladottu oudosti kerroksittain - muttei siis koko seinän osalta, joten nämä vajaat kerrokset purettiin pois).

Keväällä ja kesällä 2012 kellarin putket ja sähköt uusittiin myös pesuhuonetta ja taloyhtiön päävesilinjaa lukuun ottamatta. Vanhat tukossa olleet valurautaiset jäänteet lähtivät, ja uudet muoviputket laitettiin tilalle. Kuvassa näkyy katon rajassa taloyhtiön päävesilinja. Purun yhteydessä huomattiin, että päävesilinja vuotaa ja on aivan ruosteessa. Putkimies kielsi heti koskemasta kyseiseen putkeen; oli sen verran hapero, että olisi taloyhtiö voinut olla herkästi ilman vettä + meidän kellari veden vallassa! 


Päävesilinjaputken uusiminen kuului taloyhtiölle, ja taloyhtiöllä ei tuntunut olevan niin kiire asian kanssa kuin meillä. Tarkoitus oli, että putkityöt olisi saatu valmiiksi ennen meidän prinsessan syntymään, mutta toisin kävi. Viimein lokakuussa taloyhtiön putkimiehet saapuivat paikalle, ja asensivat kuvassa näkyvän valkoisen putken.  Voi sitä helpotusta ja mielenrauhaa sen jälkeen :)

Kesällä 2012 koolattiin seiniä, eristettiin ne, ja syksyllä levytettiin, pakkeloitiin ja hiottiin ne seinät, joissa vanha tiiliseinä ei jäänyt näkyville.

Päävesilinjan asentamisen jälkeen päästiin viimein rakentamaan kattoa. Eikä sekään ole ihan niin yksinkertaista vanhassa talossa, mutta mies isänsä kanssa sai koolaukset paikoilleen, sen jälkeen kipsilevyt paikoilleen, pakkelointia, hiomista ja pakkelointia ja hiomista. Siis pölyä paljon :)


Jotain varmasti unohdin tästä tarinasta, sillä vuoden 2012 aikana tapahtui paljon. Ja kuvat eivät ole niitä kauneimpia otteita minun sisustuskirjassa ;) Mutta mielestäni nämä on kiva kirjoittaa ylös - ainakin meitä ajatellen, sillä voidaan sitten myöhemmin muistella, mitä kaikkea on tehty - ja kestetty ;)

Vuoden 2012 tapahtumien jälkeen päästiin itse asiassa vasta siihen vaiheeseen, jota voisi kutsua remontiksi, eli kattojen ja seinien maalaukseen, tiiliseinien puhdistukseen - ja nyt työn alla olevaan lattian laatoitukseen. Ja niistä vaiheista sitten seuraavalla kertaa.

Kiva, jos jaksoit lukea näin "tylsää" juttua kera näin hirveiden kuvien, ja jos tulee kysyttävää jostain, kysele pois! Olipa tämä tarina pitkä. Ihan alkoi väsyttää tämän kirjoittaminen. Alanpa siis syömään ja nautiskelen hetken ihanien blogien seurassa; tätä ihanuutta en ole rauhassa ehtinyt harrastamaankaan toviin!

EDIT: Nyytti heräsi juuri sopivasti, joten se siitä rauhallisesta aterioinnista kera blogien :)


3 kommenttia:

 1. Ups, kommenttini menikin edelliseen postaukseen...:D

  VastaaPoista
 2. Minusta on mukava lukea myös näistä alkuperäisistä lähtökohdista. ;)
  Kovan työn olette nähneet ja toivon mukaan nyt on jo kunnostamisen
  suhteen helpompaa. :)
  Sisua ja kärsivällisyyttä kyllä vaatii asua remontin keskellä.

  Energistä viikkoa Sinulle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiva, että ainakin yksi lukija löytyy näille jutuille ;) Mustakin on kiva jättää vähän jälkeä siitä, mistä on lähdetty, mitä on tehty ja mihin päädytty; ja kivaa on lukea näitä muidenkin blogeista. Ja kiitos muuten kommentistasi; huomasin sen vasta nyt..

   Poista

Olen kovin iloinen, jos jätät kommentin :)