torstai 14. maaliskuuta 2013

Mitä tuo touhuaa...?


Nyt tulee sen luokan paljastus, ettei tästä tiedä vielä juuri kukaan, edes lähipiirissäni...! 

Mutta ilman tätä paljastusta asiat eivät etene, ja suu on nyt aukaistava.

Olen nimittäin perustanut yrityksen: toteuttanut pitkäaikaisen haaveeni. Ensiaskeleet otan nyt äitiyslomalla ja hoitovapaalla ns. harrastusmielessä ja tämän jälkeen todennäköisesti oman työn ohessa; aika näyttää, kuinka homma alkaa rullaamaan ja kuinka kokopäiväistä tästä saa - ja lähtevätkö haaveet edes toteutumaan. 

En nimittäin yksin saa toimintaa eteenpäin; tarvitsen mukaan suomalaisia pienyrityksiä. Yrityksiä, jotka valmistavat itse Suomessa tuotteensa, ja mielellään myös yrityksiä, joiden tuotteet ovat ekologisia. Laajalla valikoimalla; vaatetus, asusteet, sisustus ja muut kodin tarvikkeet. Katsotaan siis, miten käy!

Pikkuhiljaa ajatukset yrityksestä ovat selvenneet ja hahmottuneet mielestäni toimivaksi kokonaisuudeksi. Nyt olen koonnut esitteitä. Hyvin erilaisia, sillä olen tehnyt ne hyödyntämällä vanhoja ylijääneitä tapetin paloja, tavallisia mustavalkotulosteita sekä Teippitarhasta aikoinaan tilaamiani teippejä. Ja siinä on kuvassa ote yhdestä esitteestä. Mille sinusta näyttää??

Hui, kädet ihan tärisee, ja kauhistelen itsekseni täällä, mitä nyt menin tekemään, kun paljastin tämän näin, periaatteessa koko maailmalle! Mutta samalla helpottaa, kun voi jo puhua asiasta julkisemmin. Ja viikonloppuna minun on oikeasti avattava suuni, kun menen juttelemaan asiasta yrittäjien kanssa :)

Että tällaista täällä; mitä siellä?


26 kommenttia:

 1. ihan huikeeta! Onnea kovasti ison askeleen ottamisesta..en malta olla kuulematta enempääjoten annahan tulla sitten ihan kunnolla siun yrityksen tarinaa enemmänkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täältä kyllä varmasti pulppuaa juttua, jos ja kun eteenpäin päästään ;)

   Poista
 2. Onnea suuresta päätöksestä! Olen itsekin yrittäjä ja vähän aikaa sitten toteutin unelmani ja perustin päätoimisen työni ohelle myös toisen toiminimen..tein harrastuksestani myös työn :D Unelmat on tehty toteutettavaksi ja oikein paljon onnea tuleville haasteille!
  -Tanja http://elamaa-akkalassa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla muiltakin tällaisia tarinoita; teidän tarinoiden kautta uskalsin itsekin ryhtyä toimeen. Eihän sitä mitään saa, jos ei yritä!

   Poista
 3. Ihan mieletöntä! Olen iloinen puolestasi että haaveestasi on tullut/tulee totta! Unelmia pitää elämässä olla ja niiden toteutuminen on elämän suola. Yrityksesi kuulostaa hyvältä ja ajankohtaiselta. Toivottavasti saat haalittua ympärillesi oikeanlaisia yrityksiä. :)

  Täällä ollaan lähetelty kesätyöhakemuksia. Onpa muuten hommaa, ei sitä aina muistakaan miten paljon se vie aikaa, vaikka joka kevät on sama rumba. Nyt pitäisi lukea vielä Rooman arkkitehtuuri ja topografia (maanpinnan muodot) kurssia varten kirjallisuutta eteenpäin ja kuudelta alkaisi taas arkkitehtuuriluento. Toivotaan että sää pysyy selkeänä eikä taivaalta sada hiutaleita...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinullekin; ja toivotaan tosiaan, että homma lähtee rullaamaan!

   Voi, itsekin muistan, kuinka ikävää oli tuo aika, kun piti etsiä kesätöitä. Jossain vaiheessa sain sitten sellaisen työn, johon sai mennä niin talvella kuin kesälläkin, ei yhtään minua innostavaa, mutta se varmuus oli siinä vaiheessa se paras ominaisuus - eikä tosiaan tarvinnut joka kevät samaa rulijanssia käydä läpi. Onnea sinulle metsästykseen; toivottavasti löytyy jotain tehtävää :)

   Poista
 4. Onnea ja menestystä!!! :) Hieno liikeideakin! Kävitkö muuten sitä ilmaista yrittäjäkurssia? Itse olin siellä syksyllä, kuuntelemassa vähän asioita kun itsekin pyöritellyt pienimuotoisia yritysideoita, se oli kyllä hyvä kurssi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Miia; ja kiva kuulla, että liikeideakin kuulostaa hyvälle :) En käynyt yrittäjäkurssia; olen tässä itseoppinut netissä talven ajan. Olikohan Potkurin vai minkä kurssi? Ja kivaa; toivottavasti sunkin yritysidea saa tuulta alleen :)

   Poista
  2. Se oli joku monen eri tahon kurssi, joka oli vissiin vähän niinkuin edellytyksenä jos halusi starttirahaa. En tiedä, oliko viimeinen kerta kun se saatiin järjestää ilmaisena, kaikki hyvä ilmainen kielletään :( Joku lakimuutos siinä taisi olla, että se joudutaan muuttamaan!

   Poista
  3. No; hyvä, kun ainakin sinä ehdit hyödyntää sen ;)

   Poista
 5. Aivan superhienoja uutisia! Valtavasti onnea ja menestystä yrittäjälle!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Micu; toivotaan näin - ja kaikkeni teen, että tosiaan yritys menestyisikin :)

   Poista
 6. Hei tuohan on jännää! Ja esite näyttää mielestäni oikein hyvältä ja idea on hieno sillä pienyritykset tarvitsevat kaiken mahdollisen avun saadakseen tuotteensa markkinoille ja myydyksi.

  Onnea!
  t. Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin minäkin olen työelämässä ja ihan kuluttajanakin huomannut; toivottavasti yritykset tarttuvat tähän mahdollisuuteen. Ja kiitos sinullekin tsempistä!

   Poista
 7. Ooo, vauu! Jään odottamaan innolla miten homma etenee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, minäkin ;) Ihan tosiaan jännittää itseäkin välillä, miten tässä käy!

   Poista
 8. IHANAA! IHANAA!!!!!! Täällä ollaan valmiina mainostamaan minkä keritään!!!!! Vitsit mutta olet taas pykälän lähempänä unelmaa!!!! Ota reippaasti vaan yhteyttä kun on mainostuksen hetki :) Ja varmaan sitten kun päästään tilailemaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten minä tähän en ole vastannut...? No toivottavasti luet vielä, sillä kiitos BIKKE! Olet kultainen, ja otan varmasti yhteyttä, kun sen aika on :)

   Poista
 9. Jes!!Kuulostaa tosi hyvältä! <3

  VastaaPoista
 10. Onnea yrityksellesi! Toivotaan, että kaikki menee hyvin. Ainakin idea on mahtava ja esitteetkin näyttävät jo hyvin viimeistellyiltä ja mietityiltä!

  VastaaPoista
 11. Kuulostaa hienota ja samalla rohkealta hypyltä kohti tuntematonta!
  Sanovat että ensimmäinen vuosi tai kaksi menee, että yritys alkaa pyörimään kunnolla. Siinä sitä intoa ja uskoa tarvitaan, onneksi olet tekemisissä intohimosi parissa ja niinhän se on ettei voi onnistua, jos ei uskalla hypätä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä; hyppyä vain ja kokeilemaan - katsotaan, miten käy :)

   Poista

Olen kovin iloinen, jos jätät kommentin :)