sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Pelargoniat talvilevolle


Oletteko te kokeilleet laittaa pelargonioita talvilevolle? Olin tänään jo heittämässä kukat roskiin, kun sitten kuitenkin päätin kokeilla talvehtimista. Googletin, mikä olisi paras keino talvehtia, ja neuvoja oli kahteen leiriin. Päätinpä siis kokeilla kumpaakin; osan otin ruukuista juurineen ja pistin pussiin + pimeään ja viileään talveksi. Osan pistin ikkunan äärelle jatkamaan kukkimistaan ja odottamaan talvea. Katsotaan, toimiiko jompi kumpi paremmin tässä taloudessa - vai kumpikin ;) Säästänpä ehkä muutaman pennosen sitten keväällä, kun kaipaan taas kukkia pihalle!


6 kommenttia:

 1. Meidän pelargonit talvehtii pimeässä kellarissa. Pienestä ikkunasta tulee ihan vähän valoa. Ovat omissa ruukuissaan mullassa, mutta leikkasin kaikki kukat ja lehdet pois. Viime talvena en muistanut viedä niille kertaakaan vettä, kahdeksasta kolme selvisi. Tänä vuonna ajattelin tammikuussa viedä niille tilkan vettä, josko auttaisi.
  Olen kuullut että sellaiset kaupasta ostetut pelargonit joilla on harsomainen kangas juurten ympärille, eivät yleensä onnistu talvehtimaan. Nyt revinkin noita harsoja pois, katsotaan vaikuttaako asiaan..

  VastaaPoista
 2. Meillä viimekesänä kukkivat edellisvuoden pelakuut....talvehtivat viileässä varaston ikkunalla. Tänä vuonna olen jättänyt pari ihan tänne ylös ja katson miten viihtyvät ihan asuinhuoneen lämmössä...:)

  VastaaPoista
 3. Itse pidän pelargonit ikkunanlaudalla ja kastelen niitä niukasti talvella. Kummasti ne kumminkin jaksaa kukkia.

  VastaaPoista
 4. Hei!

  Minulla oli pelargonioita kuistilla (valoisa ja viileähkö) ja hyvin lähtivät jälleen kevääällä kasvamaan.
  Aikanaan remontissa ikkunalaudat poistettiin, mutta nyt tulevat takaisin, ihan samoista syistä, nuo pelargoniat;)
  Ihana kollaasi!♥

  VastaaPoista
 5. Sellainen lasikuisti olis kyllä kiva. Siinä vois kukat talvehtia rauhassa. Blogissani on muuten sinulle haaste!

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaikille - vielä ovat pelargoniat elossa ja jopa kukkivat! Saa nähdä, miten käy ;) Ja kiitos haasteesta; pitääpä käydä kurkkaamassa, mitä siellä odottaa!

  VastaaPoista

Olen kovin iloinen, jos jätät kommentin :)