sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Lisää vanhoja räsymattoja!

Löydettiin Loimaan kirpputorilta vanhoja räsymattoja, oikein pitkiä ja ulkonäöstään päätellen jo paljon aikaa nähneitä - toki vetkuloita, mutta ihanan pehmeitä - ja niin sopivia meidän kotiin! Näillä vuorattiin kirjaston lattia uuteen uskoon. Ja poltettiin ensimmäinen "pesällinen" pönttöuunissa. Tuntuipa aika hienolle!

Päiväretki Toijalan tapettitehtaalla ja Metsäkylän navetallakin tehtiin yksi päivä minun sairastellessa. Mutta silti oli huisin kivaa; ajeltiin vanhempia pikkuteitä pitkin Turusta Toijalaan, poikettiin Loimaalla paikallisessa pikkukahvilassa, tehtiin ylimääräinen koukkaus Loimaan kirpputorilla, lounas syötiin myös valtateistä etäämmällä Toijalan keskustassa ja tapettitehtaalla vierähti ainakin tunti kaikkea ihastellessa. Takaisin tultiin Hämeenlinnan kautta, ja Metsäkylän navetasta löydettiinkin vanhoja komeron ovia, joista tehdään yläkerran kammareihin komerot - ja ostettiin me pönttöuuniinkin uusi valkoinen pellavamaali.

Viikko meni kuitenkin niin sairastellessa, että mies sai hoitaa kotityöt minun lepuutellessa, joten kaikki remppatyöt jäivät odottamaan parempia päiviä. Ja kellarin tapetoinnista luovuin ainakin toistaiseksi, kun  järkiinnyin; lapsiperheen eteisessä paperitapetti voi olla pidemmän päälle todellinen haaste. Mutta paljon ihania näytteitä meille luvattiin lähettää postissa eri tapeteista; näiden perusteella päästään jatkamaan ullakon kammareiden suunnittelua; niistä tulee kyllä valloittavat!

12 kommenttia:

 1. Kiva uusi blogilöytö. Yritin kirjautua lukijaksi, mutta jostain syystä en pääse, vaikka useasti yritin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onpa kummallista… Jos yrität uudestaan joku toinen päivä; ehkä bloggerissa oli jokin häiriö?

   Poista
  2. No voihan nenä, ei onnistu tänäänkään. Katsotaan taas huomenna :)

   Poista
  3. Eikä vieläkään ole onnistanut?

   Poista
 2. P&R:n tapetit sopivat hienosti vanhaan taloon kuten rättimatotkin. Meille valikoitui yläkerran kamareihin kaikkiin heidän tapetit ja pitäisi olla seinissä viimeistään ensi viikolla :-) Yläkerran aulaan jätetään ainakin pinkopahvit ja alakerran eteiset vielä nekin suunnitteluasteella. Eteisestä sais kyllä tapetilla kauniin, mutta ei tosiaan ihan käytännöllisin kura- yms. muilla keleillä lasten kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, oispa sullakin blogi, jotta pääsis katsomaan kuvia :)

   Poista
 3. Hauskan kuuloinen retki teillä! Varsinkin kun asun itse täällä Loimaalla :) Meillä on paljon mamman kutomia räsymattoja omasta takaa, mutta värit vaan ovat vähän väärät, joten toivoisin tekeväni samanlaisia löytöjä kirppiksillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voihan; me vietiin ne siis sun nenän edestä ;) Mutta sinne jäi vielä vaikka kuinka mattoja, joten sinne vain kokeilemaan onnea!

   Poista

Olen kovin iloinen, jos jätät kommentin :)