lauantai 8. helmikuuta 2014

Pesuhuoneen pikku-uudistukset


Nämä taitavat olla ensimmäisiä kuvia, joita julkaisen meidän pesuhuoneesta. Syy siihen on selvä; emme ole tehneet täällä mitään remppaa tätä ennen, pesuhuone on tehty edellisten asukkaiden toimesta - ja no, aika monta asiaa on, josta en tykkää.

Mutta kyllä tästäkin varmasti pikkuhiljaa saadaan mieleinen. Aloitettiin pesuhuoneen ja saunan ovista. Pesuhuoneen ovi, joka on päivittäin kosketuksissa suihkun takia veteen (todellinen suunnitelma sijoittaa suihku sellaiseen paikkaan…) ja joka oli ennen ns. paneliovi, muokattiin mieleiseksi: revittiin panelit pois ja laitettiin tilalle vanerilevyt, jotka lakattiin venelakalla. Itse asiassa tämä tehtiin jo viime kesänä, mutta oli yksistään niin olematon muutos, että vasta saunan oven petsauksen jälkeen täällä näyttää paremmalle ;)

Nyt toisella puolen pesuhuonetta näyttää jo siedettävälle (kun ei liikaa kohdista katsetta kattoon ;) - mutta toinen puoli on edelleen murheen kryyni. En tykkää peilistä, en tykkää altaasta, ei ole mitään säilytystilaa, katon lamput hyi, katto kaikkinensa ei, ja lattialaatatkaan ei kyllä ole ihan sitä, mitä olisin itse valinnut. Pienet yksityiskohdat - mutta myös toimivuus (suihkun ja vessanpöntön sijoittelut ym.) ei toimi eikä näytä hyvälle.

Entinen omistaja teki pesuhuonerempan muistaakseni 2007, ja sauna on niinkin tuore kuin vuodelta 2010. Ymmärrätte varmasti, että tässä tilanteessa tuntuisi aivan hullulle lähteä purkamaan ja tekemään uusiksi. Ollaan siis päätetty yrittää elää tämän kanssa - ja tehdä pieniä muutoksia pikkuhiljaa, jotka sitten kenties parantavat ilmettä.

Pesualtaan haluaisin vaihtaa sellaiseksi teollisuuskeittiötyyppiseksi kokonaisuudeksi - ja altaan päälle jotain persoonallisempaa peiliä. Lattialle ollaan suunniteltu betonitasoitetta, mutta vielä mietin sen puhtaanapidon haasteita; onkohan jollain teillä kokemusta aiheesta? Katon panelit olen ajatellut jopa niin hurjiksi kuin tummanharmaiksi - mutta onkohan liikaa..? Valaisimiksi haluaisin sellaiset pesutiloihin tarkoitetut "kristalli"valaisimat. Vessanpöntön tilalle suihkukaappi - ja vessa oven lähelle.

Hih! PIKKUISIA muutoksia siis :D Mutta ehkä tässä pikkuhiljaa saadaan muutosta aikaan; ja aina on kiva haaveilla ja suunnitella. Mitä enemmän sitä tekee, sitä varmemmat ovat ratkaisut, kun ne lopulta toteuttaa - - eikö?

Alla vielä otteita niistä puolista pesuhuoneessa, joita ei saa missään kuvakulmassa näyttämään kauniille. Mutta toimiihan tämä; jotenkin. Joten jatkamme haaveilua ja kenties pikkuhiljaa haaveemme toteutuu!
8 kommenttia:

 1. Eihän tuo nyt niin paha ole...mutta tiesän, että jos joku alkaa tökkimään niin se tökkii, kunnes saadaan uutta..:)

  VastaaPoista
 2. Ymmärrän täysin tunteesi; pinnoiltaan hyväkuntoiseen kylppäriin ei ole järkeä ryhtyä perinpohjaista remonttia tekemään vain koska väritykset yms eivät miellytä. Mutta tuo saunan tumma ovi on kyllä kiva! Keksit varmasti tuollaisia pikkujuttuja, joilla saat tilan siedettäväksi silmissäsi. Tsemppiä :)

  VastaaPoista
 3. Meillä (tai pitäisi kai sanoa taloyhtiöllä:D) maalattiin suihkun katto vuosi sitten valkoiseksi, ja se on raikastanut paljon ulkonäköä! :) Silloin vaihdettiin lamppukin, joka vaikutti paljon fiilikseen. Myös lavuaarin alle pistettiin kaapisto, jonne on säilötty pyykinpesuaineet nykyisin. Autto sekin paljon, kun ei näy putket. Suihkun ja saunan oven väliin laitettiin myös lasiseinä, kun niiden välillä oli alle puolimetriä. :D

  Pienillä asioilla saa mukavamman, mutta totta että jos tökkii, niin sitten tökkii kanssa. :D Ja pakko sanoa että tuo saunan ovi on aivan ihana! :) Tuo toisiksi ylin kuva on ihana, valkoista ja kontrastina tummaan :)

  VastaaPoista
 4. Täällä myös toinen, jonka silmään uudistunut saunanovi näyttää hyvältä! :)
  Joskus vaatii vain vähän aikaa silmäillä jotain asiaa, josta ei pidä, ja lopulta asiaan voi löytää suht edulliset ratkaisut. :)

  Hyvää viikonlopun jatkoa Sinulle! :)

  VastaaPoista
 5. Pikku hiljaa hyvä tulee! :) Uskon, että sun tyylitajulla löytyy ratkaisut kaikkeen :)

  VastaaPoista
 6. Liityin lukijaksesi...kiva blogi sinulla Olin tuolla Ruutuoven takaa, blogissa ja näin sinun blogisi hänen lukulistalla ja klikkasin oitis :)

  VastaaPoista
 7. Harmooniselta näyttää teidän kylpyhuone. Ymmärrän ettei viitsi hiljattain remontoitua laittaa ihan kokonaan uusiksi varsinkin kun kysymyksessä on kaakeloitu tila..tapetit tai maaliväri on iisimpiä vaihtaa. Meillä 60-luvun rintamamiestalon alkuperäinen puupaneloitu kylpyhuone saa kelvata vielä jonkun aikaa. Kun koko talo menee enemmin tai myöhemmin remonttiin, niin edetään tärkeysjärjestyksessä ja budjetin mukaan :-)

  VastaaPoista
 8. Kiitos kaikille - ja ihanaa, että uusiakin lukijoita putkahtelee aina mukaan :) Kyllä tästä hyvä tulee - ja eilen näin ihanasti toteutetun mustan pesuhuoneen katon - ja siitä viisastuneena olen vieläkin varmempi, että musta katto ois tosi hieno! Mutta sen aika on sitten vasta yläkerran remonttien jälkeen, joten vielä ihmetellään näitä puun sävyjä ym. ja muhitaan ajatuksia pitkään ;)

  VastaaPoista

Olen kovin iloinen, jos jätät kommentin :)